Babaji's Kriya Yoga
Babaji's Kriya Yoga Images
English Deutsch Français Français
Español Italiano Português Português
Japanese Russian Bulgarian Dansk
Arabic Farsi Hindi Tamil
Turkish Chinese Polish  Estonian

              

SATSANG

ved M. Govindan Satchidananda

Efter at være blevet indviede i Babajis Kriya Yoga spekulerer mange mennesker over hvad det så er meningen de skal foretage sig eller lære. ’Praksis’ er det første og derefter ’praksis, praksis og atter praksis.’ Men eftersom det er et krævende job at gå hinsides de dybt indgroede vaner af inerti og distraktion (manglende koncentration) bliver man måske udmattet og oplever en aftagen af interesse eller entusiasme for denne vej. Det menneskelige sind er generelt set temmelig ustadigt og har ofte brug for stimulation, for noget nyt. Medicinen hedder ’satsang’ eller ’at dele sandheden’ med andre yogastuderende. Sindet yder måske modstand med tvivlsspørgsmål som ”hvad er idèen i at gå til møde med en samling folk, der er akkurat ligesom mig selv”. Svaret ligger i den unikke kemi som opstår når søgere af sandheden mødes. Jesus Kristus udtrykte det således: ”nårsomhelst to-tre stykker af jer mødes i mit navn, er jeg der også.”

Mange kristne mennesker accepterer denne enkle udtalelse som sandhed, blot baseret på deres tro. Hvis vi analyserer den og prøver den af vil vi imidlertid opleve for os selv - uden at skulle have tro eller ikke tro - at det rent faktisk er sandt og at resultatet er ligeså sikkert som nå ja, amen i kirken. Først må vi identificere Jesus og hans navn. Vi er ofte forvirrede omkring Jesus som person, søn af Josef, og den erkendelse og realisation han opnåede: ’Kristus bevidsthed’, ’Guds Søn’. Det er ikke en tilstand, som han havde eneretten til. Jesus sagde: ”Vær i Guds Sønner” og ”Vær i perfekte således som jeres Far i Himlen er perfekt.” Og videre, at ”alle disse mirakler, som jeg har udført, I selv skal udføre endnu større mirakler.” Så når han opfordrede andre til at mødes ’i hans navn’, refererede han i det tilfælde til Kristus bevidsthed, bevidstheden om at vi allerede er oplyste, og at vi blot behøver at blive mindet om eller selv minde os om det. Og det er den sande mening med ’satsang’, som det opfattes i Indien.

Satsang manifesterer sig spontant nårsomhelst vi sidder i nærværet af en helgen/inde, men det kan også opstå når vi fokuserer på vores højeste sandhed. Hvordan vi fokuserer på denne sandhed, som er hinsides definition og ord kan variere: via meditation, chanting, inspirerede foredrag, spørgsmål/svar, hengivenhedsritualer. Det at vi slipper vore hverdagsbeskæftigelser for en stund tillader vort sande selv at stråle frem og skinne som selve Solen (engelsk ’the sun/the son’). Inspiration, glæde og ro er resultatet. Vi genkender og ser guddommeligheden i os selv og i andre. Det er ikke blot en intellektuel oplevelse, men det vore hjerter længes efter, det evige øjeblik, det uendelige nærvær.

Når vi til eksempel giver den fuld skrue og virkelig slipper os selv fri under chantingen af Guds navne hvad sker der så: Vores trivielle samling af egobaserede opfattelser smelter væk ind i det tidløse Nu. Når vi under en runde med spørgsmål/svar centrerer os - uforberedte - og åbner op for en højere dimension, sættes egoet ud af spillet og inspirationen flyder. Vi styrkes og Sandheden taler gennem os eller gennem det Sri Aurobindo henviste til som ’det psykiske’, bevidstheden som udgør en bro mellem vore sind og Gud.

Når vi fokuserer på sandhedens ord, som det kommer til udtryk i hellige skrifter, bøger eller inspireret litteratur transcenderer vi også det vanemæssige perspektiv som er orienteret i sanserne og deres input, begær og deres opfyldelse, den type sind. Vi tuner os ind på den Højere Bevidsthed, som talte gennem forfatterne til nævnte tekster.

Her er forslag til hvordan et ’satsang’ møde kunne forløbe:

  1. Åbnings påkaldelses bøn som foreksempel ’Om Kriya Babaji Nama Aum’;
  2. Kort introduktion af alle tilstedeværende;
  3. Højtlæsning fra en inspirerende bog eller et helligt skrift;
  4. Fælles chanting af hengivenheds chants eventuelt vekslende med individuel syngen af  hengivenheds sange.
  5. Chanting af ’Om Kriya Babaji Nama Aum’ mindst 16 gange per leder, med lederskabet gående på runde i cirklen.
  6. Gruppe praksis af Kriya Kundalini Pranayama og meditation.
  7. Spørgsmål/svar periode.
  8. Shanti mantra sunget som gruppe.
  9. Indtagelse af et uformelt måltid mad sammen.

Du er velkommen til at udvide med ekstra punkter eller trække noget ud af det viste program, alt efter den tid du/I har til rådighed og jeres behov og interesser. Foreksempel kunne man inkludere praksis af én eller flere af de 18 asana’er; organisere satsang i forbindelse med en udflugt i det grønne i weekenden, tage på meditations - campingtur etc. Organisere specielle satsange i ferietiden og på helligdage.

Gid alle der læser dette vil tage telefonen og ringe en anden student af denne fantastiske Kriya Yoga vej op og invitere dem til deres hjem for satsang. Hvis du er så heldig at bo i et område hvor sådanne møder afholdes regelmæssigt så ring til organisatoren i området; hvis ikke du ved hvem det er kan du se vores website under ’kontakt personer’ eller ring eller skriv til ashrammen for nærmere info. Hvis du ønsker at være med til en international satsang kan du komme og være med her til konferencen i Quebec den 2.-5. juli (1999).

Selvom du måske ikke føler nogen trang til at omgås andre studerende skal jeg hermed anbefale at du deltager…og helst regelmæssigt. Vejen har sine op - og nedture. Nogle gange er vi måske ikke engang klar over hvor langt væk vi er kommet førend vi deltager i en satsang. Der vil måske også være tider hvor din tilstedeværelse vil tjene som inspiration for andre, der kæmper med det. Sand spiritualitet er ekspansiv i sin natur og ved kærlighedens magt kan du inkludere andre. Lad din kærlighed og dit lys skinne i satsang.

Copyright ved Marshall Govindan. April 1999. Alle rettigheder reserveret.

Artikler

Babajis Kriya Yoga Hjemmeside

©1995 - 2024 - Babajis Kriya Yoga og Publikationer - Alle Rettigheder Reserveret. ”Babaji’s Kriya Yoga” er et registreret service mærke)   ॐ Mahavatar Babaji ॐ